Laatat

Laatat - ei pelkästään kylpyhuoneisiin, vaan kodin kaikkiin tiloihin. Kauniit ja erikoiset design laatat sopivat niin seinälle kuin lattiaankin.

La Fabbrica

La Fabbrica

Rohkeasta tyylistään tunnettu La Fabbrica tarjoaa ensiluokkaisia laattasarjoja kotiisi. Rohkeat kiiltävät pinnat, struktuuripintaiset laatat, erilaiset kuosit ja laattojen koot antavat tilaa luovuudelle. Yhdistele vapaasti, ideoi ja tee omanlaisesi kokonaisuus. 

Design and production of Italy.

lafabbrica.it

5th Avenue

5th Avenue laattasarjan inspiraation lähteenä on New York, muotimaailma ja catwalk. 5th Avenue on elegantti ja pehmeästi kimaltava sarja. Sarja on palkittu myös Lontoossa (Architech@work) vuoden laattamallistona. Tästä sarjasta löytyy myös uusi hulppea koko 80x80 cm. 

Selaa kuvastoa

Agora

Agora–sarjan urbaanin sementtisen lämpimät ja kevyet pinnat sekä värisävyt tuovat pehmeän tunnelman tilaan. Sarjan laatat sopivat myös ulos, jolloin saat laatoituksen jatkumaan saman sarjan laatalla sisältä ulkotiloihin. Saatavilla 9, 10, 20 mm vahvaa laattaa.

Selaa kuvastoa

Amazon

Tyylikäs ja hillitty puukuvioinen laattasarja, joka sopii myös ulkokäyttöön.

Selaa kuvastoa

Astra

Marmorisen malliston uutuussarja, jonka huolellisesti mietitty kuviointi ja väritys antaa laatalle syvyyttä. Sarjaan kuuluu myös ornamenttikuvioisia tehostelaattoja koossa 19,2x19,2 cm.

Selaa kuvastoa

Blue Side

Blue Side laatta sarjan henkii kivimäistä pintaa kauniissa harmaan sävyissä. Sarjan laattoja on saatavilla myös koossa 80x80 cm.

Selaa kuvastoa

Dolomite

Hienostunut ja kaunis Dolomiti –laattasarja on saanut inspiraationsa Dolomiitit vuoristosta (ital. Dolomiti), joka on Alppien osa koillisessa Italiassa. Sarjasta löytyy myös isoja kokoja, mm. 60x120 cm.

Selaa kuvastoa

Egeo

Egeo on klassinen sarja, joka pinta muistuttaa kulunutta kiveä.

Selaa kuvastoa

Fenis

Fenis sarja tuo italialaista maalaisromantiikkaa modernilla tavalla. Sarja on saanut inspiraationsa Toscanan alueelta.

Selaa kuvastoa

Fusion

Tässä sarjassa on maagista vetovoimaa, metallinhohtoa, kiiltoa, struktuuria ja kimallusta. Väreinä säkenöivät sävyt iridiumin, pronssi, platina ja titanium. Useita kokoja ja hyvin vaihtoehtoja myös tehosteissa ja mosaiikeissa.

Selaa kuvastoa

Icon

Icon henkii ajatonta tyylikkyyttä. Sarjasta löytyy myös isoja kokoja, mm. 60x120 cm.

Selaa kuvastoa

IQuartzi

Tästä monikäyttöisestä laattasarjasta löytyy vaihtoehtoja sisä- ja ulkoitiloihin sekä ulkoportaisiin. Voit käyttää samaa laattasävyä, mutta pinnan karheutta vaihdellen. Ulos löytyy myös 20 mm vahvaa laattaa, jonka voit latoa suoraan nurmelle hiekalle tai soralle. Tällä laatalla pystytään laatoittamaan myös koko piha ja ajotie.

Selaa kuvastoa

Kauri

Kauri-sarjan innoittajana ovat Uuden-Seelannin hienoimmat puuaarteet, joka heijastaa luonnollista eleganssia moderniin elinympäristöön. Kokoina 20x120 cm ja 60x120 cm. Näyttävä laatta sopii myös myymälään tai julkiseen tilaan.

Selaa kuvastoa

Le Masserie

Rustiikkista tyyliä. Le Masserie on laattasarja sinulle, joka haaveilet elämästä historiaa ja tarinoita huokuvassa kodissa.

Selaa kuvastoa

Montenapoleone

Tyylikäs laattasarja moderniin kotiin! Sarjasta löytyy 30x60 cm ja 60x60 cm kokoiset laatat. Lisäksi sarjaan kuuluu monia tehostelaattoja ja mosaiikkeja.

Selaa kuvastoa

Orchestra

Orchestra on kuivapuristelaatta, jonka paksuus on 10,5 mm. Kuviot ja kuosit on tehty laatan pintaan käyttämällä "Ink jet" -menetelmää. Se mahdollistaa laatan pintaan hyvin tarkan painetun kuvion.

Selaa kuvastoa

Original Blue

Kivimäistä pintaa harmaan sävyissä

Selaa kuvastoa

Pietra Del Nord

Kivimäistä pintaa, voimakkaita ja vahvoja värejä

Selaa kuvastoa

Pietra Lavica

Pietra Lavica on saanut inspiraationsa tulivuoren purkauksesta, valuvasta ja hehkuvasta laavasta. Pinnan epätasainen kuviointi on tehty 3D mallinnosta ja muottia apuna käyttäen. Sarjan tehostelaatat, tähtitaivaan astrologiset kuviot, on tehty lasertekniikalla. Kuivapuristelaatta on läpivärjättyä ja vahvuus 11 tai 12 mm.

Selaa kuvastoa

Pietre Miliari

Pietre Miliari on kivimäinen laattasarja, josta löytyy vaihtoehtoja niin sisä- kuin ulkotiloihin. Tällä laatalla pystytään laatoittamaan myös koko piha ja ajotie.

Selaa kuvastoa

Seaside

Seaside sarjan läpivärjätyn kuivapuristelaatan paksuus on 10,5 mm. Pehmeä, ajankuluttama puupinta on saatu aikaan hiekkapuhaltamalla. Laattaa sopii myös terassille karheusluokassa R11. 

Selaa kuvastoa

Thrill

Italialaiset rakastavat marmoria. Oikea marmori vaatii hoitoa, mutta La Fabbrican Thrill ei. Se näyttää oikealta, tuntuu oikealta, se on helppohoitoista luksusta. Thrill -sarjan ainutlaatuisuus on saatu aikaan kuvaamalla aitoa luontoa ja Ink jet -painotekniikalla se on tuotu laatan pintaan. Keraamisen laatan paksuus on 10 mm ja laattaa saa sekä kiiltävänä että mattapintaisena. 

Selaa kuvastoa

Vision Touch

Laatan pinta on kaunis katsella ja miellyttävä koskettaa. Läpivärjättyyn kuivapuristelaattaan on saatu aikaan pehmeä pintakuvionti "sand jet" -menetelmällä. Sarjasta saa isoja laattoja (120x120 cm) ja sarjasta löytyy myös kuusikulmainen esagonale -mosaiikki. Laatan paksuus 12 mm, mattapintainen tai kiilloitettu.

Selaa kuvastoa

Wild

Sarjan laatat ilmentävät voimakkaita luonnonmukaisia pintoja.

Selaa kuvastoa

Ava

Axel

Axel-laattasarjasta löytyy luonnon, kukkien, puiden, aaltojen ja hiekkarantojen inspiroimia elementtejä. Laatoissa on kaunis viimeistelty pinta. 

Eden

Eden on elegantti spa-henkinen laattasarja, josta on saatavilla tyylikkäitä koristelaattoja. Tämän sarjan laattaa saat isossa koossa 32,1x96,3 cm, sarjaan kuuluu myös mosaiikkeja ja koristelistoja.

Lyra

Lyra-laattasarja on saanut vaikutteita Italian sisämaan samettisista maisemista. Laatoissa on kaunis samettisen mattainen pinta ja värivalikoimasta löytyy myös pastellisia sävyjä. Tästä sarjasta löytyy mm. leikatuin reunoin oleva laattakoko 25x75 cm, jonka voit asentaa joko pystyy tai vaakaan. 

Visia

Visia-laattasarjan innoittajana ovat olleet Italian rannikon kimalteleva meri ja koristelaatoissa mallit toistavat hienoimpia Italiassa käsintehtyjä pitsitöitä

Tapetit

Ava Ceramica tarjoaa kolme tapettisarjaa. Natural ja Lux tapettisarjat ovat 100% "non-woven" tapetteja. Ne ovat täysin PVC-vapaita, eivätkä sisällä liuttomia tai vinyyliliimaa. Pearl sarjassa on helmi- ja metallivaikuttaisia tehosteita, pohjana valkoinen kohokuvioitu vinyylipaperi. Painotyö on tuotettu Latex-painoväreillä, jotka ovat esim. kouluissa, sairaaloissa ja lasten makuuhuoneissa. Tapetit ovat kestäviä, eivätkä naarmuunnu, kestävät hyvin UV-valoa sekä pyyhkimistä.

Tapettimallit löydät Spalife-myymälöistä.

Extraordinary Size

Suuret laatat tuovat tilasuunnittelun ja nykyarkkitehtuurin uudelle tasolle ja tarjoavat kiehtovia sekä innovatiivisia mahdollisuuksia asiakkaille, suunnittelijoille ja arkkitehdeille. Yleinen laattakoko, 60x60 cm (10 mm), kasvaa kokoon 160x320 cm antaen mahdollisuuksia useille välikokoluokille. Suurikin laatta on helppo siirtää ja käsitellä, sillä suurten laattojen paksuus on vain 6 mm. Suurista laatoista voit tehdä leikkauksia mihin muotoon ja kokoon tahansa.

Selaa kuvastoa

Flaviker – italialaiset laatat

Flaviker

Luovuus, käytännöllisyys ja laatu ovat Italialaisen Flaviker-Pi.Sa laattatehtaan tärkeimmät johtoajatukset. Korkea teknologia, ekologiset arvot ja pitkät perinteet italialaisessa keramiikkateollisuudessa takaavat laadukkaat tuotteet. Jatkuva tuotekehittely sekä laadun että designin suhteen mahdollistaa myös laattojen kokojen suurenemisen. Laatta kokoja on jopa 80×80 cm. Esittelemme tässä Flavikerin uusimmat italialaiset laatat. Lisää valikoimaa myymälöissämme.

Flaviker.fi

  • Flaviker Backstage

Backstage

Betonimaisen laatan rouheaa pintaa. Eri kokoja, myös kuusikulmainen. Sarjasta löytyy myös kuviollista laattaa.

  • Flaviker Supreme

Supreme

Erittäin aidonnäköinen marmorijäljitelmä laatta. Onyx, Calacatta, Statuario.. Tietenkin eri kokoja, jopa 60×120 cm. Laatua ja tyyliä kotiin. Olohuoneisiin, portaisiin. Sarjassa on sekä porraspalat että jalkalistat.

  • Flaviker Dakota -puulaatta

Dakota

Puukuviolaattaa saa myös joustavana,  joka on helppo asentaa. Katso  Autoleveling instatile. Dakota -laatan useat eri puun sävyt ja koot. Myös tehosteeksi 3D -laattaa seinälle.

  • Flaviker Cityline

Cityline

Uusin sarja Cityline, yksinkertaisen tyylikäs. Karhea pinta tai satiinisen pehmeää kiiltoa. Täydellistä harmoniaa nykyajan arkkitehtuurin vaatimuksiin. Hienostunutta eleganssia kodin kaikkiin tiloihin.

  • Flaviker Urban Concrete

Urban concrete

Kiven ja betonin yhdistelmä on tämän päivän suosituin pinta kuivapuristelaatassa. Sarjasta löytyy myös koko 80×80 cm. Betonin karheutta seinälaatassa pehmentää raitamainen kuvio. Sarjasta löytyy myös Grafiti -kuviolaatta.

  • Flaviker Over

Over

Leikittelyä väreillä ja kuvioilla. Flavikerin uudet seinäkaakelit tarjoavat mahdollisuuden luovaan ja rohkeaan yhdistelyyn. Luo kylpytilaasi omanlaisesi tunnelma yhdistelemällä erilaisia värejä ja kuvioita.

Keittiö

 

Laattavalinnat sisätiloissa

Mitä asioita laattavalinnassa kannattaa huomioida?
Laattoja valittaessa helppohoitoisuus on yleensä tärkeä kriteeri. Silloin kuivapuristelaatta on erinomainen valinta. Se on kestävä ja lähes kosteutta imemätön, joten se säästyy myös naarmuilta ja tahroilta. Vaihtoehtoja niin kokojen, pintakuvioinnin kuin sävyjenkin suhteen on paljon. Kuivapuristelaatat käyvät kaikkiin sisätiloihin; kylpyhuoneeseen, keittiöön, kodinhoitohuonetiloihin, eteiseen, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen jne. Laattakokoa vaihtamalla saat tilaan tyylikkään tunnelman. Keittiössä välitilanlaatta voi löytyä samasta laattamallistosta kuin lattialaatta, mutta hieman eri pinnalla tai eri kokoisena. Välitilaan sopii myös esimerkiksi mosaiikki, puikkomosaiikki, kuviolaatta tai kuivapuristelaatan sijasta kaakeli. Mosaiikin kohdalla tulee puhdistettavaa saumaa enemmän, mutta onneksi markkinoilla on saumakohtiin suoja-ainetta, joka pitää saumat kauemmin likaa hylkivinä. Valitsemalla isomman laattakoon, voit minimoida laattasaumojen määrää. 

Spalifen valikoimasta löytyy myös suuria lattialaattoja, jotka sopivat esimerkiksi olohuoneiden ja keittiön lattiapinnoille. Laattasarjoissa on saatavilla useita eri kokoja, aina pienistä mosaiikeista suuriin 60x120cm kokoisiin laattoihin. Laattakoot ovat kasvaneet viime vuosina valmistustekniikoiden kehittyessä; suurien tilojen laatoituksiin on saatavilla jopa laattakokoa 160x320cm.

KUN TULET VALITSEMAAN SISÄTILOJEN LAATTOJA, ota mukaasi muita pintamateriaalimalleja, esim. malli puulattiasta, tapetista, keittiönkaappien ovesta tai tasosta. Näin pystymme laajasta valikoimastamme paremmin esittelemään juuri Sinun tilaasi sopivimmat laatat. Spalife myymälöistä voit varata suunnitteluajan, jolloin voimme rauhassa miettiä ja suunnitella mitkä ratkaisut olisivat Sinulle juuri ne oikeat.

Kuviolaatta

Selkeään ja yksinkertaiseen tyyliin on tuotu omaperäisyyttä ja mielenkiintoa lattiaan uusilla kuviolaatoilla. Murretut sävyt ja hennot kuviot saavat aikaan tunnelmallisen ja persoonallisen tunnelman.

Perinteisesti moderni

Helppohoitoista ja näyttävää. Kuvan lattian laatoituksessa on käytetty lankkumaista laattaa, kolmea eri leveyttä. Välitilan laatta on saman sarjan puikkomosaiikkia. Näin saadaan yhtenäinen ja selkeä mutta ilmeikäs kokonaisuus.

Lämmintä tunnelmaa

Tässä tilassa on lattia ja välitila laatoitettu saman sarjan tuotteilla. Värisävyllä on väliä, pehmeää tunnelmaa tuo lämpimän puun sävy. Tehosteena ja kontrastia tuomaan on käytetty metallin hohtoista kuviolaattaa.

Ripaus glitteriä

Suomalaisten kestosuosikki sisustuksessa on ollut kiiltävä pinta ja mustavalkoisuus. Kiiltoa on saatu aikaan käyttämällä kimaltavaa lasilaattaa.

Selkeää skandinaavisuutta

Selkeät, linjakkaat kalusteet sopivat aina yhteen yksinkertaisten ja isojen laattojen kanssa. Omaperäisyyttä tähän on tuotu laatoittamalla pöydän alla oleva lattia tummemmalla värillä.

Loft koteihin

Tässä tilassa on tehdasmainen tunnelma. Metallimaisiin kalusteisiin sopii todella hyvin laattojen joko kuluneet, karkeat tai betonimaiset pinnat.

Laadukasta yleellisyyttä

Tästä tilasta ei puutu ylellisyyttä. Oikeat värisävyt, mosaiikin hehku ja kiilto, luovat uskomattoman kauniin ja yksilöllisen taustan puhtaan valkoisille kalusteille.

Terassi

 

Patiot ja terassit

Mitä asioita patioiden ja terassien laattavalinnassa kannattaa huomioida?

Italialaiset terassilaatat sopivat myös Suomen sääoloihin. Tärkeää on pakkasenkestävyys, eli oikea veden imukyky. Suomen pakkasoloihin sopivilla terassilaatoilla veden imukyky saa maksimissaan olla 1,5%. Kauttamme saatavilla kuivapuristeterassilaatoilla se on jopa alle 0,05%. Terassilaattojen tärkeimmät ominaisuudet, varsinkin Suomen sääoloissa, ovat pakkasenkestävyys, oikea karheusaste liukastumisen estämiseksi ja kestävyys. Kuivapuristelaatta pitää sisällään kaikki nämä ominaisuudet. Verrattuna luonnonkiveen, on kuivapuristelaatta myös huoltovapaampi. Sitä ei tarvitse vahata eikä käsitellä mitenkään.

Avoin, kattamaton terassi asettaa laatalle hieman eri vaatimukset kuin katettu terassi. Silloin täytyy huomioida myös se, että terassille tulee erilailla vettä, räntää ja lunta. Laatan liukkausluokitus tulee olla vähintään R10. Laatan pinta on silloin karhea, eikä märälläkään kelillä liukas. 

Nykyään on olemassa myös laattasarjoja, joista samasta laatasta löytyy eri karheusluokituksia. Esimerkiksi lasitetulle terassille ja sisälle ruokailutilaan, voit valita saman laatan, mutta sisätilaan pehmeämpänä pintana ja ulkotilaan karheampana. Yhtenäinen ilme jatkuu sisätiloista ulos saakka. Useimmista terassilaatoista löytyy myös erilaiset porraspalat ulkoportaisiin. Laatan sävyä miettiessä vaikuttaa päätökseen tietenkin kodin ulkoseinien sävy, mutta kannattaa myös huomioida se, että tumma pinta on polttavassa auringonpaahteessa kuumempi kuin vaalea. Laatan kokoa miettiessä taas kannattaa ottaa huomioon terassin koko ja muoto. Kapeaan ja pitkään terassiin saadaan leveyttä lisää suorakaiteenmuotoisilla laatoilla. Jos terassilla on omat alueet eri toiminnoille, voidaan ne ”erottaa” toisistaan erilaisella laatoituksella. Useista terassilaatoista saa myös mosaiikkia, jonka avulla voidaan myös erottaa eri tiloja tai käytäviä tai korostaa tiettyjä kohtia.

TOIMI AJOISSA; JOS TERASSIKAUSI LAATOITUSTYÖN OSALTA ALKAA KESÄKUUSSA, kannattaa suunnittelutyö tehdä keväällä hyvissä ajoin, laattavalikoima on silloin laajempi eikä tarvitse tyytyä varastolaattoihin.

Haaveile, suunnittele, ota vinkkejä ideakuvista ja tule katsomaan erilaisia vaihtoehtoja!

 

Maisemaan sopivaa

Uima-altaalle

Eri kokoja

Sisältä ulos

Ulkoportaisiin

Mielenkiintoa

Rej Design

Tapwell

Ariana

Colori

RB Bathroom

Burgbad