Keittiö ruokailuhuone olohuone

Laattavalinnat sisätiloissa

Mitä asioita laattavalinnassa kannattaa huomioida?
Laattoja valittaessa helppohoitoisuus on yleensä tärkeä kriteeri. Silloin kuivapuristelaatta on erinomainen valinta. Se on kestävä ja lähes kosteutta imemätön, joten se säästyy myös naarmuilta ja tahroilta. Vaihtoehtoja niin kokojen, pintakuvioinnin kuin sävyjenkin suhteen on paljon. Kuivapuristelaatat käyvät kaikkiin sisätiloihin; kylpyhuoneeseen, keittiöön, kodinhoitohuonetiloihin, eteiseen, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen jne. Laattakokoa vaihtamalla saat tilaan tyylikkään tunnelman. Keittiössä välitilanlaatta voi löytyä samasta laattamallistosta kuin lattialaatta, mutta hieman eri pinnalla tai eri kokoisena. Välitilaan sopii myös esimerkiksi mosaiikki, puikkomosaiikki, kuviolaatta tai kuivapuristelaatan sijasta kaakeli. Mosaiikin kohdalla tulee puhdistettavaa saumaa enemmän, mutta onneksi markkinoilla on saumakohtiin suoja-ainetta, joka pitää saumat kauemmin likaa hylkivinä. Valitsemalla isomman laattakoon, voit minimoida laattasaumojen määrää. 

Spalifen valikoimasta löytyy myös suuria lattialaattoja, jotka sopivat esimerkiksi olohuoneiden ja keittiön lattiapinnoille. Laattasarjoissa on saatavilla useita eri kokoja, aina pienistä mosaiikeista suuriin 60x120cm kokoisiin laattoihin. Laattakoot ovat kasvaneet viime vuosina valmistustekniikoiden kehittyessä; suurien tilojen laatoituksiin on saatavilla jopa laattakokoa 160x320cm.

KUN TULET VALITSEMAAN SISÄTILOJEN LAATTOJA, ota mukaasi muita pintamateriaalimalleja, esim. malli puulattiasta, tapetista, keittiönkaappien ovesta tai tasosta. Näin pystymme laajasta valikoimastamme paremmin esittelemään juuri Sinun tilaasi sopivimmat laatat. Spalife myymälöistä voit varata suunnitteluajan, jolloin voimme rauhassa miettiä ja suunnitella mitkä ratkaisut olisivat Sinulle juuri ne oikeat.

Perinteisesti moderni

Helppohoitoista ja näyttävää. Kuvan lattian laatoituksessa on käytetty lankkumaista laattaa, kolmea eri leveyttä. Välitilan laatta on saman sarjan puikkomosaiikkia. Näin saadaan yhtenäinen ja selkeä mutta ilmeikäs kokonaisuus.

Selkeää skandinaavisuutta

Selkeät, linjakkaat kalusteet sopivat aina yhteen yksinkertaisten ja isojen laattojen kanssa. Omaperäisyyttä tähän on tuotu laatoittamalla pöydän alla oleva lattia tummemmalla värillä.

Loft koteihin

Tässä tilassa on tehdasmainen tunnelma. Metallimaisiin kalusteisiin sopii todella hyvin laattojen joko kuluneet, karkeat tai betonimaiset pinnat.

Laadukasta yleellisyyttä

Nyt ei ylellisyyttä puutu! Oikeat värisävyt, mosaiikin hehku ja kiilto, luovat uskomattoman kauniin ja yksilöllisen taustan puhtaan valkoisille kalusteille.

Rej Design

Tapwell

Ariana

Colori

RB Bathroom

Burgbad